Μια πρώτη γνωριμία με αφορμή την Ιστοσελίδα μας......

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του 1ου 10/θέσιου Δημοτικού Σχολείου  ΕΑΕΠ Βαρθολομιού Ηλείας που ξεκινάει την παρουσία του στο χώρο του Διαδικτύου και τη νέα εποχή.
 Στοχεύουμε σε ένα σχολείο που θα είναι ανοιχτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, βάζοντας στο κέντρο το μαθητή. Ένα σχολείο ανοιχτό σε ιδέες και καινοτόμες δράσεις. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα σχολείο που θα προαγάγει τη γνώση μέσα από βιωματικές δράσεις , θα καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση ,την αειφορία, τη διαπολιτισμικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη συνεργασία,την αλληλεγγύη,την ειρηνική συνύπαρξη της διαφορετικότητας σε όλους τους τομείς και θα προετοιμάζει το μαθητή για τη ζωή.Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι:
-να δημιουργηθεί ένας χώρος διαδικτυακής επικοινωνίας του σχολείου μας με γονείς, μαθητές, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα.
-  να παρέχονται πληροφορίες σε όσους τις αναζητούν αναφορικά με θέματα του σχολείου μας, τη λειτουργία και τα προγράμματα που  εφαρμόζονται.
-  να γίνει σταδιακή ανάρτηση των παλαιών και νέων δραστηριοτήτων.
-  να προσφέρει ευρύτερες εκπαιδευτικές πληροφορίες για τη δημοτική εκπαίδευση.
To σχολείο μας ιδρύθηκε το 1896. Το κτίριο χτίστηκε το 1957 και επεκτάθηκε το 1962. Επειδή οι αίθουσες δεν επαρκούσαν στο προαύλιο έχουν τοποθετηθεί 3 προκάτ αίθουσες που χρησιμοποιούνται και αυτές σαν αίθουσες διδασκαλίας. Λειτούργησε πρώτη φορά το σχολικό έτος 2013-2014 σαν ΕΑΕΠ με 9 τμήματα και 21 εκπαιδευτικούς. . Θετικό είναι ότι στην αρχή του σχολικού έτους 2013-14, παραχωρήθηκε και το κτίριο του 1ου Νηπιαγωγείου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο(καθώς αυτό μεταφέρθηκε σε νεόδμητο κτίριο), για χρήση από το 1ο Δημοτικό.Έτσι διαμορφώθηκαν μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και μία αίθουσα Η/Υ απαραίτητες για τη λειτουργία ενός Σχολείου Ε.Α.Ε.Π.
 Αποτελείται από το κεντρικό κτίριο με 5 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διεύθυνσης και δασκάλων και κυλικείο. Στον προαύλιο χώρο, ο οποίος είναι περιφραγμένος και ασφαλής  και  σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. του Δήμου αντικαταστάθηκαν όλα τα ξύλινα παράθυρα του κεντρικού κτιρίου με αλουμίνια για την εξοικονόμηση θέρμανσης. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων το Σχολείο βάφτηκε, συντηρήθηκε και τοποθετήθηκε φωτισμός ασφαλείας. Υπάρχουν 3 αίθουσες προκάτ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο Η/Υ, κτίριο W.C., γήπεδο μπάσκετ και μία αίθουσα αποθήκης. Επιπλέον, οι ανάγκες των μαθητών για ειδική ή πρόσθετη διδασκαλία καλύπτονται από ειδικούς υποστηρικτικούς μηχανισμούς (ΖΕΠ, Τμήμα Ένταξης, ΔΙΑΠΟΛΙΣ.)

Καλή πλοήγηση...!